Wil je eens iets anders dan anders proberen? Kies dan voor deze Bulgaarse Evmolpia uit de Donauvlakte. Hij werd blindgeproefd tweede op onze avond van “frisse voorjaarswijnen”, met een mooie score van 84%. Aroma’s van zwarte kersen, bramen, frambozen, witte peper, tonen van tabak, chocolade en vanille. Fruitig, fris en kruidig (garrigue) in de mond. Elegant en evenwichtig, met een goede structuur en complexiteit. Deze Evmolpia is gefermenteerd in kleine roestvrijstalen vaten. Zo kunnen ze op de gewenste temperatuur blijven, wat zorgt voor een frisse en pure stijl. Na de fermentatie krijgt de wijn nog een opvoeding van acht maanden in nieuwe Franse vaten van 400 l voor extra structuur en complexiteit. Ideale begeleider bij vleesgerechten (lam, eend, ribeye), rijke vis (zalm, tonijn, visstoofpot), halfharde kazen, blauwschimmelkaas en gegrilde groenten.
We gebruiken cookies om uw ervaring te verbeteren. Beheer uw voorkeuren.