Een Chenin Blanc uit de Vouvray streek. Interessante neus met steen, hooizolder, getoaste pijnboompitten, mineralen, heel lichte rubber en zacht geoxideerde appel. Bevestigend in de aanzet. Op de tong fijne, ondersteunende zuren. Droge, middellange afdronk. Ideale pairing met Aziatische keuken, kruidige gerechten, kaas en dessert. Deze Clos le Vigneau is gemaakt van 100% Chenin Blanc, spontaan vergist met natuurlijke gisten, in roestvrijstalen tanks. Wijnstokken van 20 jaar oud, manuele oogst, 6 maanden opvoeding op de gisten. Het is een “Sec Tendre”: medium droog, met een balans tussen de zuurgraad, de natuurlijke suiker van de druif en de mineraliteit uit de bodem. Château Gaudrelle is een historisch wijndomein gelegen in de regio Vouvray, aan de Loire in Frankrijk. Het kasteel zelf dateert uit de 17e eeuw en bevindt zich in de stad Rochecorbon, aan de rechteroever van de Loire. Het domein bewerkt ongeveer 16 ha wijngaarden, voornamelijk beplant met de Chenin Blanc-druif, die de basis vormt voor hun Vouvray-wijnen. Sinds 2021 hebben ze hun landbouwpraktijken van biologisch “verhoogd” naar biodynamisch. Dit benadrukt nog extra hun respect voor de natuur en het terroir.
We gebruiken cookies om uw ervaring te verbeteren. Beheer uw voorkeuren.