Italiaanse Pinot Noir van zonnige terrassen in Lombardije. Interessante, diverse neus met chocolade, leer, framboos, aardse toets, steen en lichte rook. Bevestigt in de mond met fruitige en animale noot. Zwoel en licht vlezige textuur. Deze Pinot Nero was de all-rounder op onze kaas- en wijndegustatie: paste perfect bij geitenkaas, schapenkaas, witschimmelkaas, halfharde kaas, harde kaas en roodflorakaas. Bijna alle soorten kaas dus. Daarnaast kan je hem door zijn frisheid en elegantie ook drinken bij lichte voorgerechten, vlees- maar ook visgerechten, of bv. pasta met champignons, truffel of aubergine. Deze Terrazze wordt geproduceerd sinds 1995 en is geclassificeerd als IGT Provincia di Pavia. De druiven zijn afkomstig van vier wijngaarden (Fontana, Aurora, Rocca en Corvino), gelegen op een hoogte van 180 tot 220 meter. De druiven worden manueel geoogst en vervolgens vergist in roestvrijstalen tanks, waarin ze nog 6 maanden opvoeding krijgen. Tenuta Mazzolino ligt in de Oltrepò Pavese-regio in Lombardije. Het domein beslaat 22 ha, verdeeld over 39 percelen met diverse bodemsoorten en blootstellingen. Het wijnhuis is opgericht in 1980 door Dr. Enrico Braggiotti en ondertussen, sinds 2015, onder leiding van Francesca Seralvo, de derde generatie van de familie. Ze streven naar duurzaamheid en respect voor het milieu. Zo passen ze natuurlijke en milieuvriendelijke productiemethoden toe en maken ze gebruik van groenbemesting om het gebruik van chemische meststoffen te vermijden.
We gebruiken cookies om uw ervaring te verbeteren. Beheer uw voorkeuren.