Een verrassend frisse orangewine die ons op de natuurwijndegustatie direct deed uitkijken naar een terrasje in de zon. We starten met een exotische neus van abrikoos, mango, papaya, citrus, zoethout, gele appel, peper en kruiden. Strakke aanzet, met nog een extra dosis peper. Super mooi in balans, met zoet, bitter en zuren die perfect inspelen op elkaar. Ideaal bij lichte voorgerechten, gegrilde vis, gefermenteerde groenten, romige kazen of als frisse aperitief in de zon. Deze Mulatschak Weißer is gemaakt van Gewürztraminer, Grauburgunder (Pinot Gris) en Welschriesling. Hij kreeg vijf dagen maceratie en bleef ongefilterd. Leuk weetje: Mulatschak is het woord dat ze in Burgenland gebruiken voor het dansje dat de koeien doen als ze van de stal naar de wei mogen. Meinklang is een biodynamisch wijndomein in het Oostenrijkse Burgenland, nabij de Hongaarse grens. Het domein beslaat ongeveer 55 ha. Ze werken volgens een holistische benadering van landbouw, waarbij de wijngaarden worden geïntegreerd in een diverse boerderijomgeving met koeien, fruitbomen, groenten en kruiden. Hun wijnen worden gekarakteriseerd door een lage interventie, met minimale toevoeging van sulfiet, en zijn vaak ongefilterd, wat bijdraagt aan hun natuurlijke en expressieve smaakprofielen. In de kelder werken ze o.a. met amforen en betonnen eieren.
We gebruiken cookies om uw ervaring te verbeteren. Beheer uw voorkeuren.